banner ANr

Despre proiect


Noi, Asociația Green Zone, Fundația Noi Orizonturi și Asociația Adventure te invităm într-o nouă experiență de învățare în Miercurea Ciuc, în cadrul proiectului “Miercurea Ciuc o comunitate activa!”

Totul a pornit dintr-o mică pasiune față de Educația prin Experiență și în special față de Educația prin Aventură. Am participat câțiva ani în cadrul taberei VIAȚA organizată de Fundația Noi Orizonturi (www.tabara-viata.ro) în masivul Straja.

 Tabăra oferă de peste10 ani un program educațional pentru tineri și adulți care stimulează cetățenia activă având la baza metodologia educației prin experienta și a educației prin aventură. Am vazut ce impact are programul asupra tinerilor si adultilor la nivel individual dar și asupra comunităților locale. Am înțeles cât de distractiv e să te joci și să descoperi în același timp că poți să îți dezvolți  competente din sfera angajabilității și leadershipului ca: lucrul în echipă, comunicare, gândirea critică, luarea deciziilor, găsirea de soluții, etc. Aceste competențe pot să ne ajute mai departe în comunitate, la facultate sau chiar la serviciu.

Ne-am propus așadar să creem și să aducem și în Miercurea Ciuc un curs de frânghii asemănător, care să  ofere gratuit publicului larg posibilitatea de a-și testa abilitățile de lucru în echipă.

Ne-am imaginat adulții din Miercurea Ciuc care vin impreună și experimentează aceste jocuri creative. Ne-am imaginat ONG-uri, instituții publice, angajați, familii care vin să se provoace să lucreze împreună, să găsească soluții mai bune, să comunice mai bine.
Ne-am imaginat  profesori, studenți, părinți, voluntari, asistenți sociali, lucrători de tineret care doresc să învețe mai mult despre implicare, cetățenie activă, resposabilitate socială și voluntariat. Ei ar putea să participe la cursuri în care să-și consolideze aceste cunoștințe și abilități pe care să le folosească mai departe în comunitate, la locul de munca sau în activități de voluntariat.

Așadar, tot ce ne-am imaginat, se va întâmpla în perioada octombrie-februarie 2011 cu sprijinul Heineken România prin proiectul de responsabilitate socială Heineken pentru Comunități.

Dacă ai peste 18 ani, ești din Miercurea Ciuc, vino cu prietenii, colegii, familia și implică-te!

Cum?
În cel puțin 6 modalități:

 • Înscrie-te la cursul pentru ocupația FORMATOR, curs acreditat CNFPA, și vei avea șansa să facilitezi în cadrul Zilelor active, să tii cursuri pe tematica cetățeniei active și să rămâi în echipa noastră de formatori pe termen lung. Dacă vrei să devii formator, descarcă anunțul și formularul de înscriere AICI, și trimite-l până în 27 septembrie 2011 la adresa office@green-zone.ro
 • Participă în cadrul Zilelor active (28-30 octombrie) să experiementezi împreună cu prietenii, colegii și familia cele 19 jocuri “low ropes” specifice educației prin experiență. Mai multe detalii despre eveniment găsești AICI.
 • Înscrie-te individual la CROSUL din cadrul Zilelor active care va avea loc în 29 octombrie în Miercurea Ciuc. Aleargă pentru tine și pentru un oraș activ. Mai multe detalii despre cros vezi AICI.
 • Dacă ești profesor, student, asistent social, lucrător de tineret, și ai peste 18 ani, înscrie-te la cele 5 cursuri în care se va folosi educația prin experiență pe tematica Cetățeniei Active. Cursurile vor avea loc în perioada noiembrie 2011- februatie 2011.  Mai multe detalii despre cursuri și modul de înscriere găsești AICI (în curând).
 • Înscrie-ți ONG-ul sau instituția în cadrul mini-târgului ONG care va avea loc în Zilele ctive în Miercurea Ciuc. Sunt așteptate 10 ONG-uri și instituții active din zonă care să își prezinte oferta de activități. 

Pe scurt despre proiectul “Miercurea Ciuc o comunitate activă!”

Scopul proiectului este creșterea nivelului de resposabilizare a membrilor comunității din Miercurea Ciuc față de necesitatea implicării în comunitate, protejării mediului inconjurător și a practicării unui stil de viață activ și sănătos.

Perioada de implementare a proiectului: august 2011-februarie 2012

Finanțatori/sponsori: Heineken Romania prin programul de responsabilitate socială Heineken pentru
Comunități

Grupul țintă al proiectului: tineri cu vârsta peste 18 ani și adulți din comunitatea Miercurea Ciuc.

Metodologia de bază a proiectului: educația prin experiență & educația prin aventură

Parteneri: Asociatia Green Zone, Fundația Noi Orizonturi și Asociația Adventure.

Etapele proiectului:
 • Etapa 1: Construirea a 15-20 de elemente “low ropes” (curs de frânghii la joasă înălțime)  care vor fi disponibile în cadrul Zilelor Implicării Active.
 • Etapa 2: Organizarea cursului pentru ocupația FORMATOR
 • Etapa 3: Organizarea Zilelor Implicării Active în Miercurea Ciuc
 • Etapa 4: Organizarea a 5 cursuri pe tematica Cetățeniei Active pentru 100 de persoane peste 18 ani din care 20 sunt persoane cu oportunități reduse: profesori, asistenți, studenți, lucrători de tineret, etc.
 • Etapa 5: Realizarea activitate de diseminare și continuarea a proiectului în luna februarie 2011

Rezultatele proiectului sunt:
 • 15 formatori acreditați CNFPA pe piața muncii din Miercurea Ciuc
 • 10-20 de elemente la “joasa inălțime” care vor fi construite
 • 1500 de participanți din Miercurea Ciuc care sunt așteptați în cadrul evenimentului Zilele Implicării
 • 20 de tineri peste 18 ani cu nevoi speciale din Miercurea Ciuc care vor dobândi competențe din sfera cetățeniei active și angajabilității
 •  80 de adulți: profesori, lucrători de tineret, asistenți sociali, studenți care vor beneficia de formare pe tematica cetățeniei active
 • 10 ONG-uri din comunitatea locala își va face mai vizibilă ofera de activități de voluntariat în Miercurea Ciuc


romana    magyar
Fundatia Noi Orizonturi
Asociatia Adventure
djst
extreme sport club
Csiki Hirlap
Hargita Nepe
Informatia Harghitei
funfm
erdely.ma
totb