banner ANr

Despre noi


Asociatia Green Zone cu sediul în Băile Tușnad și sucursală în Miercurea Ciuc a fost înregistrată în luna septembrie 2008, la ințtiativa a 7 tineri din Băile Tușnad.
Asociația are ca scop facilitarea dezvoltării socio-economice a regiunii prin respectarea principiilor dezvoltării durabile.
Obiective specifice: protejarea eficientă a mediului și a biodiversității; promovarea surselor alternative de energie; promovarea parteneriatului și a voluntariatului la nivel regional; creșterea capacității administrative ale autorităților administrației publice locale; creșterea transparenței deciziilor autorităților administrației publice și a participării civice.


Fundația Noi Orizonturi (FNO) - înființată în anul 2000 - este o organizație non-guvernamentală cu sediul în Lupeni, județul Hunedoara. Misiunea Fundației Noi Orizonturi este de a promova modele de educație prin experiență de calitate, dezvoltând abilități de viață în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societații. FNO derulează programe de educație nonformală la nivel național și internațional, adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 18/19 ani. FNO a creat două programe de educație nonformală prin experiență pentru tineri: Programul VIAȚA (un program de educație prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în stațiunea Straja) și Programul IMPACT (Cluburi de Inițiativă Comunitară pentru Tineri). Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educația prin serviciu în folosul comunității (service learning) și educația prin aventură (adventure education).
În 2006 Fundația Noi Orizonturi a primit diploma de excelență din partea Autorității Naționale pentru Tineret, ca recunoaștere a meritelor Programului IMPACT, iar la Gala Premiilor în Educație 2010 a primit premiul doi la secțiunea „ONG-ul anului în domeniul educației” pentru excelența programelor educaționale dezvoltate. Pentru mai multe informatii despre programele FNO, vizitați: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

Despre Programul IMPACT - Programul IMPACT (Implicare, Motivare, Participare, Acțiune, Comunitate, Tineri) dezvoltat de Fundația Noi Orizonturi (FNO) constă în Cluburi de Inițiativă Comunitară pentru Tineri. Cluburile IMPACT combină învățarea, distracția și serviciul în folosul comunității pentru a ajuta tinerii să-și dezvolte abilități de viață și să se pregătească pentru a intra pe piața muncii. IMPACT îi ajută pe tineri să devină agenți ai schimbării, capabili să-și transforme propria viață și comunitatea în care trăiesc în mod pozitiv. Membrii IMPACT se implică direct în comunitate, implementând la fiecare patru luni un proiect de serviciu în folosul comunității. Prin intermediul IMPACT tinerii învăță și sunt motivați să se dezvolte în patru domenii cheie: cetățenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social și leadership. Rețeaua IMPACT numără 160 de Cluburi și este cea mai mare mișcare de tineret în domeniul cetățeniei active din România, cu peste 3600 de membri și peste 520 de lideri de club voluntari (aprox. 80% profesori + studenți, preoți, asistenți sociali). Programul IMPACT este recunoscut ca model de bună practică de experți internaționali în domeniul dezvoltării tinerilor și a fost replicat la nivel internațional, 12 Cluburi IMPACT fiind deschise în Honduras, 2 în SUA și 4 în Republica Moldova.

Despre Programul VIAȚA - Programul VIAȚA (www.tabara-viata.ro) este un program al Fundației Noi Orizonturi adresat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani, constând în organizarea taberei cu același nume. Tabăra VIAȚA este un program de educație nonformală ce folosește educația prin experiență, metoda educației prin aventură (curs de frânghii, escaladă pe stâncă, drumeții, orientare cu busola, ecologie, proiecte de serviciu în folosul comunității, ateliere arts&crafts, activități artistice, foc de tabără) pentru a cultiva abilități de viață și valori pozitive în rândul participanților. Tabăra VIAȚA se desfășoară în Masivul Straja (județul Hunedoara) din anul 1999, iar până în prezent peste 5000 de copii și tineri au beneficiat de acest program educațional. Tabăra VIAȚA este primul curs de frânghii și educație prin aventură din România, fiind construit de liderii mondiali în domeniu, Project Adventure US, și lucrând cu formatori specializați în domeniul educației prin experiență. În 2002, Fundația Noi Orizonturi, prin Programul VIAȚA, a fost nominalizată în cadrul Galei Societății Civile ca inițiatoare a unuia dintre cele mai bune trei programe în domeniul activităților de tineret din România.romana    magyar
Fundatia Noi Orizonturi
Asociatia Adventure
djst
extreme sport club
Csiki Hirlap
Hargita Nepe
Informatia Harghitei
funfm
erdely.ma
totb