Cutiile lui Valters/Valters boxes

Participanții folosesc o serie de cutii de lemn și platforme peste care trebuie să treacă pentru a ajunge de la punct A la un punct B fără a călca pe pamânt și folosind anumiți algoritmi de aranjare a materialelor pe care le primesc.  Se dezvoltă abilități de planificare și folosire eficientă a resurselor.

Bullring

Participanții primesc o serie de frânghii prinse de un inel și trebuie să transporte un ou sau un alt obiect aflat în  riscul de  se sparge, de la un punct A la un punct B.

 

Stepping Stones

Participanții primesc un numar de 4-6 pătrate din lemn (pietre) și trebuie să parcurgă o suprafață de la un punct A la un punct B cu întreagă echipă folosind doar aceste elemente. Fiecare pătrat nu poate sta jos mai mult de 3 secunde.Echipa poate să treacă de un punct A la B doar în două deplasari sau runde. Dacă un lemn rămâne jos mai mult de 3 secunde aceasta va disparea.

 

T-ul

Participanții primesc 4 bucați de lemn și terbuie să le aranjeze astfel încât să formeze litera T.

 

Catapultele

Participanții sunt împărțiri în 3 grupe. Fiecare grupă va  primi o serie de materiale din care trebuie să construiască în cel mai scurt timp o catapultă. După finalizarea catapultelor  grupurile se vor bate cu catapule. Fiecare grup va primi un număr de 20 de baloane umplute cu apa pe care le vor arunca din catapultă. Fiecare echipa care lovește o alta catapultă va primi câte un punct. La sfârșit se numără punctele și o echipă este declarată câștigătoare.